Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün kimdir?

Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Ahmet Gün kimdir? Avukat Ahmet Gün suçlu mu? Ahmet Gün neden gündemde? İşte detaylar...

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün kimdir?

Dilan Polat'ın avukatı Ahmet Gün, Polat çiftinin kara para aklama, belgede sahtecilik, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma ve vergi kanununa muhalefet suçlamalarıyla karşı karşıya kalmasıyla gündeme gelmiştir. Dilan Polat ve Engin Polat'ın gözaltına alınması sürecinde adı geçen Ahmet Gün, Polat çiftinin mali işlerini yöneten avukatlardan biridir.

Ahmet Gün hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, Dilan Polat'ın "Ahmet Abi" olarak bahsettiği avukatın kim olduğunu ve ne tür bir mesleki geçmişe sahip olduğunu araştırıyor.

AVUKAT AHMET GÜN KİMDİR?

Ahmet Gün, avukattır. Dilan ve Engin Polat ile gündeme gelen Gün'ün kızı adına bir şirket açtığı iddia edilmişti. MASAK raporuyla ortaya çıkan detaylara göre, Polat Ailesi'nin şirketlerine 5 ayrı şirket sahte fatura kesmişti. Bu şirketlerden biri de BYZ Gün Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. Bu şirketin kurucu sahibinin ise Ahmet Gün'ün kızı B.N.G. olduğu ortaya çıkmıştı. Ahmet Gün son olarak, pişman olduğunu söyleyerek, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ifade etti.