Engelli memur alımı! Engelli memur alımı ne zaman? Engelli memur alımı ne zaman bitiyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 392 engelli personel alımı tercihleri nasıl yapılır? Engelli memur alımı ne zaman bitiyor? 2024 EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı! İşte ayrıntılar...

Engelli memur alımı! Engelli memur alımı ne zaman? Engelli memur alımı ne zaman bitiyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında kamu kurumlarına engelli 2 bin 392 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İşte engelli memur alımı ile ilgili detaylar..

ENGELLİ MEMUR ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Engelli memur alımı için başvuru süreci, 10 Ocak 2024'te başlayacak ve 19 Ocak 2024'te sona erecektir. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır. Adayların tercihlerini bireysel olarak T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile yapmaları gerekmektedir.

ENGELLİ MEMUR ATAMA SÜRECİ

Atamalar, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Adaylar, tercih kılavuzunu dikkatlice inceleyerek tercihlerini belirlemelidir.

Son 21 yılda kamuda engelli memur sayısı 12 kat artarak 68 bin 108'e ulaştı. Geçen yıl şubat ayında ise 2 bin 323 engelli vatandaşın ataması gerçekleştirildi. Engelli memur atamalarına başvurular, belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin resmi web sitesinden yapılabilecektir. Adayların tercih yapmadan önce kılavuzu dikkatlice incelemeleri önemlidir. Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle yapılacak olup, adaylar tercihlerini belirledikten sonra süreci takip etmelidirler.