Erdoğan: Karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MYK toplantısında, "üzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyelim. Gidecekler olacaktır mutlaka ama onlara da vefasızlık yapmak istemeyiz, yapmayız. Ama sonuçta gitmesi gerektiği için gidecektir. Bölgede karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız" dediği öğrenildi.

Erdoğan: Karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün topladığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerin ana gündem maddesi olarak belirlendiğini açıklayarak, kurmaylarına aday profili konusunda önemli talimatlar verdi.

KARŞILIĞI OLMAYAN ADAYLAR İLE YOLLAR AYRILACAK

Erdoğan'ın liderliğindeki MYK toplantısında, aday seçiminde düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı profillerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, özellikle bölgede karşılığı olmayan arkadaşlarla yolların ayrılacağını belirtti. Ancak bu ayrılıkların kırmadan, dökmeden ve vefasızlık yapmadan gerçekleşeceğini ifade etti.

Sabah gazetesine göre, Erdoğan'ın açıklamalarına göre, aday seçim sürecinde parti içinde kavga ve çekişmelerden kaçınılması, sürecin birlik ve beraberlik içinde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Kendi içinizde kavga etmeyin. Süreci birlik beraberlik içinde yürütün. AK Parti'yle yolu kesişen herkesi davamıza sonuna kadar sahip çıkması için seferber edelim" dedi.

Ayrıca, 9 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen aday adaylığı başvurularının ardından 6 bin 575 aday adayının başvuru yaptığı belirtiliyor. AK Parti, önümüzdeki günlerde Erdoğan başkanlığında üst komisyon kurarak kesin aday listelerini belirleyecek. Erdoğan'ın aralık ayından itibaren il gezilerine başlamayı planladığı da bildiriliyor.