Eskişehir'deki park cinayetinin sanıklarına 18 yıl hapis

Eskişehir'de yaşanan bir olay sonucunda, parkta çıkan bir kavgada Hüseyin Koç'un öldürülmesiyle ilgili mahkeme kararının ardından sanıkların cezaları belirlendi.

Eskişehir'deki park cinayetinin sanıklarına 18 yıl hapis

Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi'nde, geçen yıl 17 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Hüseyin Koç ile Birdal Egici, Adnan Egici, Hüseyin C. ve Serdar E. arasında bir tartışma başladı ve kısa sürede kavga haline geldi. Hüseyin Koç, Adnan Egici ile Birdal Egici tarafından dakikalarca dövüldükten sonra bıçaklandı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Sanıklar Adnan Egici ve Birdal Egici, suçlamalarla tutuklandı, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava süreci sonucunda mahkeme, sanıkların cezalarını belirledi. Haksız tahrik indirimi uygulanarak Adnan Egici ve Birdal Egici 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklar Hüseyin C. ve Serdar E. ise "Kasten öldürme" suçuna yardım ettikleri gerekçesiyle 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Alaaddin T. ise "Suçluyu kayırma" suçundan 5 ay hapse mahkum edildi.

Dava sırasında Adnan Egici, Hüseyin Koç'un kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ve tehditlerde bulunduğunu belirterek pişmanlık ifadeleri kullandı ve Hüseyin Koç'u öldürmek istemediklerini dile getirdi. Birdal Egici de Hüseyin Koç'u tanıdığını ve aralarında herhangi bir sorun olmadığını belirterek olayın hasbelkader yaşandığını söyledi.

Hüseyin Koç'un öldürülmesi anları cep telefonuyla kaydedilen görüntüler de dava dosyasına girdi. Mahkeme, sanıkların eylemlerini "Kasten öldürme" suçunu işledikleri şeklinde değerlendirdi. Bu nedenle Adnan Egici ve Birdal Egici'ye haksız tahrik indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar ise yardım ettikleri suç nedeniyle cezalandırıldı.