Evlilik kredisi başvuru tarihleri belli oldu! Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları ve başvuru tarihlerini duyurdu. Peki, 150 bin TL krediye kimler başvurabiliyor? Başvuru şartları neler? İşte, detaylar...

Evlilik kredisi başvuru tarihleri belli oldu! Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları ve başvuru tarihlerini duyurdu. Çiftlere sunulan 150 bin TL'lik kredinin geri ödeme süreci de dikkat çekiyor. Kredi geri ödemeleri iki yıl boyunca başlamayacak ve toplamda 24 ay süresince tamamlanacak. Bu şekilde çiftlere, 4 yıl içinde ödeme kolaylığı sağlanmış olacak.

boga-22.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yeni evlenecek çiftlere sağlanacak bu kredi için başvurular, 15 Şubat tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlayacak. İlk etapta deprem bölgesinde uygulanacak olan kredi, evlenecek çiftlere finansal destek sunmayı hedefliyor.

boga-21.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi başvuru şartları arasında 18-27 yaş aralığında bulunan gençlerin yer alacağını belirten Bakan Göktaş, ilk kez evlenen çiftlerin bu düzenlemeden faydalanabileceklerini ifade etti. Gelir kriteri ve yaş sınırlaması getirilen düzenlemede, başvuruların ilk olarak pilot bölge olan deprem bölgelerinde alınacağını belirtti. Başvuruda bulunan çiftlerin belirli suçlara bulaşmamış olmaları ve deprem bölgesinde yaşamış olma şartı aranacak.