Filistin'e destek çıkan eczacı, o ilaçları çöpe attı! İşte yayınladığı video

Bir eczacı, İsrail'e destek çıkan Bayer firmasının tüm ürünlerini kaldırıp, stantlarını çöpe attı. Eczacı, " Siz talep etmezseniz hiçbir eczane rafında bu firmaların ürünleri kendine yer bulamayacaktır" dedi.

Filistin'e destek çıkan eczacı, o ilaçları çöpe attı! İşte yayınladığı video

İsrail ve Gazze arasında başlayan gerginlik, savaşa dönüşmesiyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanından İsrail'e açık destek açıklayan ya da İsrail'e ait markalara karşı boykot ve protestolar artıyor. Starbucks protestolarının ardından ilaç firması Bayer de bir Eczacı tarafından boykot edilmeye başlandı. Eczanesindeki Bayer ürünlerini toplayan Eczacı, ilaç standlarını çöpe attı.

"BAYER İLAÇ FİRMASININ VİTRİNİ OLMAKTAN ECZANEMİZİ KURTARDIK"

Eczacı, yaptığı açıklamada, "Elimizden gelen revizeyi yaparak insanlık tarihinin en ağır suçunu işleyen ülkenin bayrağını binasına asan Bayer ilaç firmasının vitrini olmaktan Sarmaşık Eczanemizi kurtardık. Bugün itibariyle 5 bini aşkın çocuk, toplam 11 bini aşkın sivili katleden işgalcilerin bayrağını bir madalya gibi asan bu firmaya çok daha sağlam bir tepki ile toplu boykot yapılması gerekli. Unutmayın boykot alıcının talebi ile gerçekleşir. Siz talep etmezseniz hiçbir eczane rafında bu firmaların ürünleri kendine yer bulamayacaktır. Not: Yıllarca Bayer ile çoğunlukla yıllık sözleşmelerle çalışan, bölgemizde en çok alım ve satım yapan eczanelerden biriyiz. Meslektaşlarım, siz de yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelindeki İsrail karşıtı protestoların ve boykot çağrılarının ardından, şimdi de Bayer'in boykot edilmesi, tepkilerin iş dünyasına yansıdığı bir örnek olarak dikkat çekiyor. İsrail-Gazze çatışması nedeniyle artan duyarlılık, şirketlerin ve markaların ülkeler arasındaki siyasi olaylar karşısındaki duruşlarını sorgulatmaya devam ediyor.

İşte o video: