Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı kaç yaşında, nereli?

Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı kaç yaşında? Halil Konakçı ne iş yapıyor? Halil Konakçı neden gündemde? İşte detaylar...

Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı kaç yaşında, nereli?

Halil Konakçı kimdir? Halil Konakçı kaç yaşında? Halil Konakçı ne iş yapıyor? Halil Konakçı neden gündemde? Halil Konakçı hayatı ve kariyeri...

HALİL KONAKÇI KİMDİR?

Halil Konakçı, 1980 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İzmirli bir aileye sahip olan Halil Konakçı, aslen İzmirli'dir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam-hatip olarak görev yapıyor.

Halil Konakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak İmam Hatiplik görevini sürdürüyor. Şu an Ankara Melike Hatun Camii'nde görev yapıyor. Ayrıca, Bursa'daki Mihraplı Camisi'nde de vaazlar veriyor.

TEPKİ ÇEKEN KONUŞMALARDA BULUNMUŞTU

Halil Konakçı daha önce birçok konuda tepki çeken açıklamada bulunmuştu. Konakçı, "Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" demişti.