Hangi Yunan adaylarına kapıda vize verilecek? Yunan adaları vize muafiyeti ne zaman başlayacak?

Yunanistan adalarına gitmek için 7 günlük vize uygulaması ne zaman başlayacak? Hangi Yunan adalarına 7 günlük vizeyle gidilebilecek? İşte detaylar...

Hangi Yunan adaylarına kapıda vize verilecek? Yunan adaları vize muafiyeti ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Atina ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunan adalarına yönelik 7 günlük vize muafiyeti kararı seyahatseverler arasında büyük bir heyecanla karşılandı.

YUNAN ADALARINA 7 GÜNLÜK VİZE MUAFİYETİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu konuda söylem olarak bir adım atılsa da şimdilik uygulamanın ne zaman başlayacağına ilişkin bir detay bulunmuyor. Ülke yetkililerinin yakın zamanda bu konuda açıklama yapabileceğini düşünülüyor.

haber-fotograflari-2023-12-08t141103-327.jpg

7 GÜNLÜK TURİST VİZESİ VERİLECEK 10 ADA

Başbakan Miçotakis'in açıklamalarına göre, Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi, Meis, Midilli, Limni, Kalymnos ve Leros adalarına Türk vatandaşları 7 gün süreyle seyahat edebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin yeniden canlandırılmasına dair kararlar alındığını ve vize konusunda daha yakın işbirliğini ele aldıklarını ifade etti. Ancak, vize muafiyeti uygulamasının başlama tarihi hakkındaki detaylı bilgilerin Dışişleri Bakanlığı tarafından ilerleyen süreçte açıklanması beklenmektedir.