Hasan Bitmez kimdir? Hasan Bitmez kaç yaşında ve nereli?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez kimdir? Hasan Bitmez kaç yaşında? Hasan Bitmez nereli? Hasan Bitmez ne hastası? Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Hasan Bitmez kimdir? Hasan Bitmez kaç yaşında ve nereli?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Meclis'te bayılmasının ardından gündeme geldi. Peki Hasan Bitmez kimdir? Hasan Bitmez kaç yaşında? Hasan Bitmez ne iş yapıyor? Hasan Bitmez nereli? Hasan Bitmez kariyeri ve biyografisi...

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğan bir Türk siyasetçidir. İstanbul'da ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra orta öğrenimini Gebze İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini ise El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde gerçekleştirdi.

Bitmez, evli olup bir çocuk sahibidir ve Arapça ile İngilizce dillerini bilmektedir. Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (GİLMDER) kuruculuğunu üstlendi ve bir süre başkanlık görevini üstlendi. Ayrıca, Millî Gençlik Vakfı'nda 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi'ni kurarak genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2006-2010 yılları arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Ayrıca, 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form)’nun Genel Başkanlığını yürüttü.

Siyasi kariyerine Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başlayan Bitmez, daha sonra Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli kademelerde görev aldı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli'den milletvekili seçilmiş ve günümüzde Saadet Partisi'nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Aynı zamanda 28. dönem Kocaeli milletvekilidir.