Hesabınızı boşaltabilirler! Bu kargo mesajlarına dikkat

Sahte kargo linkleri tehlike saçıyor! Telefon dolandırıcıları artık mesaj yöntemiyle kurban bulmaya başladı. "Gönderiniz yola çıktı" mesajındaki link, banka hesabınızı anında boşaltabilir.

Hesabınızı boşaltabilirler! Bu kargo mesajlarına dikkat

Son günlerde artan telefon dolandırıcılıkları, yeni bir yöntemle daha karşımıza çıkıyor. Dolandırıcılar, vatandaşları "Gönderiniz Yola Çıktı" başlıklı kargo mesajları ile tuzağa düşürüyor.

SAHTE KARGO TAKİP LİNKLERİNE ÇOK DİKKAT

Kurbanlara ulaşan mesajlarda, sahte kargo takip linkleri bulunuyor. Bu linklere tıklayan kişiler, banka ve kredi kartı bilgilerini kötü niyetli kişilere kaptırıyor. Dolandırıcılar, bu yöntemle hızla büyüyen bir tehdit oluştururken, alınacak bazı önlemlerle bu tuzaklardan korunmak mümkün.

Her gelen mesaja güvenip linklere tıklamayın. Özellikle bu tür kargo takip linklerine bakmanız gerekiyorsa, alışveriş yaptığınız uygulama içerisindeki kargo takip sistemini kullanın. Mesaj üzerinden emin olmadığınız hiçbir linke tıklamayın. Sonucunda paranızdan ve tüm bilgilerinizden olabilirsiniz.

Banka hesaplarınıza giriş yapmak için internet bankacılığı kullanıyorsanız mutlaka şifresini güçlü yapmaya özen gösterin. Doğum tarihlerinizin şifrede olmamasına özen gösterin.