İstanbul'a kar geliyor! Valilikten gelen açıklama

Kar sevenle iyi haber! İstanbul’a kar geliyor! Valilik hazırlıklı olun uyarısı yaptı! İşte İstanbul Valiliği kar açıklaması...

İstanbul'a kar geliyor! Valilikten gelen açıklama

İstanbul Valiliği, hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Şehirde beklenen kar yağışlarıyla ilgili bilgiler veren Vali Davut Gül önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışlarına dikkat çekerek, vatandaşları erken tedbirler almaları konusunda uyardı.

istanbul-kar-taksim-istiklal-jqri-cover.jpg

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Vali Davut Gül, yaptığı açıklamada, "Kar ne zaman yağacağı ve ne kadar yağacağı şu an için kesin değil, ancak Kasım ayına girdiğimizi unutmamamız gerekiyor. Ya bir ay erken ya da bir ay geç, mutlaka kar yağacak." dedi. Vali Gül, halkı karla mücadele için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.

İstanbul'da kar yağışının Aralık ayının sonlarına doğru başlaması beklendiği belirtildi. İstanbul’da yaşayanların kar yağışına karşı hazırlıklı olması ve gerekli önlemleri alması önem arz ediyor.

DİĞER İLLER İÇİN KAR TARİHLERİ

Ayrıca sadece İstanbul’da değil, Türkiye'nin dört bir yanında kar yağışının kendini göstereceği belirtildi. İşte bazı şehirlerdeki hava durumu tahminleri:

Ankara Ankara'da kar yağışının, Aralık ayının ortalarından itibaren başlaması bekleniyor. Bu süreçte, Ankara halkının da karla mücadele için gerekli önlemleri alması önemli.

Kocaeli Kocaeli'nde kar yağışının Aralık ayının sonlarına doğru gelmesi öngörülüyor. Kocaeli sakinleri, kışa karşı hazırlıklı olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Diyarbakır Diyarbakır'da kar yağışı, Aralık ayından itibaren tahmin ediliyor. Kar yağışının başlamasıyla birlikte, bölge sakinlerinin dikkatli olmaları önemlidir.

Trabzon Trabzon'da kar yağışının, Aralık ayının ortalarından itibaren bekleniyor. Trabzon halkı, karlı hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalıdır.

Ordu Ordu'da da Aralık ayından itibaren kar yağışı tahmin ediliyor. Ordu sakinleri, kar yağışına karşı gerekli önlemleri alarak güvende olmalıdır.

Kayseri Kar yağışının Kayseri'de, Aralık ayının sonlarına doğru gelmesi bekleniyor.