İstanbul'da toplu taşımada yüzde 33 indirim!

Toplu taşımanın en fazla kullanıldığı şehirlerden biri olan İstanbul'da, İstanbulkart sahibi olmadan ulaşım yapanlar için 33 indirim başlatıldı. İşte yeni tarife...

İstanbul'da toplu taşımada yüzde 33 indirim!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2023 Ekim ayı toplantısı Bakırköy'deki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin yönettiği oturumda, toplu ulaşımda açık çevrim kartlarının ve sınırlı kullanım biletlerinin ücretleri ile ilgili düzenleme yapıldı.

İSTANBUL TOPLU ULAŞIM KREDİ KARTI BİNİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul'da toplu ulaşımda İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartı ve banka kartlarıyla yapılan temassız ödemelerde fiyat farkı uygulamasına karşı gelen tepkilere yanıt olarak yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile indirim oranı yüzde 33.3 olarak belirlendi.

Buna göre, 30 TL olan tek geçişlik bilet ücreti 20 TL'ye, 50 TL olan iki geçişlik bilet ücreti 38 TL'ye, 80 TL olan üç geçişlik bilet ücreti ise 60 TL'ye düşürüldü. Aynı şekilde Marmaray'da da 80 TL olan tek geçişlik ücret 60 TL'ye indirildi. Bu düzenleme ile toplu ulaşımda kullanılan kredi kartı veya banka kartlarıyla yapılan temassız ödemelerdeki fiyat farkının azaltılması amaçlanmaktadır.

İSTANBUL TOPLU ULAŞIMDA KREDİ KARTI VE SINIRLI BİLET ÜCRETİ NE KADAR?

istanbul-toplu-ulasim-kredi-kart-sinirli-bilet-ucreti.webp

İSTANBUL TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ

istanbul-toplu-ulasim-ucret-tarifesi.jpeg