İYİ Parti kaynıyor! O isim bile istifa edip başka partiye geçebilir

Gazeteci Fatih Portakal, İYİ Parti'de yaşanan tartışmaların yanına şok eden bir iddia koyarak, "İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale bile partisinden istifa edebilir" dedi.

İYİ Parti kaynıyor! O isim bile istifa edip başka partiye geçebilir

Türkiye'deki yerel seçimlere doğru yaklaşılırken, İYİ Parti'de yaşanan istifalar ve iddialar gündemi sarsmaya devam ediyor. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, Meral Akşener'in hesaplarını yasa dışı biçimde incelediği iddiaları, gerilimi artırmış durumda. Dikbayır, savcılığa başvurarak dokunulmazlığının kaldırılmasını ve inceleme yapılmasını talep etti.

ÜMİT ÖZLALE BİLE İSTİFA PARTİSİNDEN İSTİFA EDEBİLİR

Bu sıkıntılı süreçte, İYİ Parti içindeki gelişmeleri değerlendiren gazeteci Fatih Portakal, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'nin partiden istifa edebileceği iddiasını gündeme getirdi. Portakal, yaptığı açıklamada, "İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale bile partisinden istifa edebilir. Aday olarak bir ay önce açıklamışlardı. Yazın bir kenara. Başka partiye bile geçebilir." şeklinde konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı, İYİ Parti'de ciddi bir enkaz söz konusu olduğunu ifade etmiş ve yaşanan tartışmalarla bu enkazın kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Gazeteci Barış Yarkadaş da İYİ Parti'nin artık misyonunu doldurduğunu söyleyerek, yaşanan karmaşanın yanında Meral Akşener'in aldığı "keyfi kararlar"ın da partiyi kötü etkilediğini belirtmişti.