İYİ Parti'de Ümit Dikbayır, ihraç istemiyle disipline sevk edildi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurarak, " Şunun altını çizmek istiyorum; iyiler ve cesurlar hareketinin kuruluş felsefesinde, Türk milletinin bekası, milletimizin birliği ve bütünlüğü, bu anlayıştan, Türk milletine dayatılan bu siyasi anlayıştan kurtulması hedefi vardır" dedi.

İYİ Parti'de Ümit Dikbayır, ihraç istemiyle disipline sevk edildi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

İYİ Partili Zorlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

'DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLMİŞTİR'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu, parti kasasındaki 132 milyon liranın eksik olması iddiaları ile ilgili, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın "Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" şeklindeki ifadesine ilişkin açıklama yaparak, "Özellikle kamuoyumuzda bir süredir bazı istifa eden arkadaşlar esas alınarak İYİ Parti'ye haksız ve mutlak ifadelerle bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz. Elbette eleştirilere açığız. Elbette bu konudaki değerlendirmeler, yorumlar bizim için çok kıymetli. Ama iş gerçek dışı beyanlara, iftiralara geldiği zaman ben geçtiğimiz hafta da söylemiştim; bu başka bir şey. Bahsettiğiniz isim, bugün Genel Başkanımızın yetkileri çerçevesinde tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Konuyla ilgili detayları yetkili arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşır. Şunun altını çizmek istiyorum; iyiler ve cesurlar hareketinin kuruluş felsefesinde, Türk milletinin bekası, milletimizin birliği ve bütünlüğü, bu anlayıştan, Türk milletine dayatılan bu siyasi anlayıştan kurtulması hedefi vardır. Ve bu hedefte biz ilerlemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bizim içimize gelen, giren, İYİ Parti'nin bu felsefesini kullanarak daha sonra da kendi çıkarları gerçekleşmediğinde bunu bir başka öyküyle millete sunmak isteyenlere iyi dikkat edilmesi lazım" dedi.