Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı gündeminde hangi konular var?

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı gündeminde hangi konular var? İşte kabine toplantısı hakkında detaylar...

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı gündeminde hangi konular var?

Kabine toplantısı, son olarak 6 Aralık tarihinde gerçekleşmişti. Normalde iki haftada bir düzenlenen toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun takvimi nedeniyle son 3 haftadır yapılamamıştı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yeni Kabine toplantısının 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 15.30'da yapılması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİNDE HANGİ KONULAR VAR?

Toplantının gündeminde çeşitli konular yer alacak. Emeklilere yönelik zam düzenlemesi, ekonomik gelişmeler ve terörle mücadele konularının ele alınması bekleniyor. Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranlarındaki fark, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Hükümet, bu farkın kapatılması için çalışma yürütüyor. Ayrıca en düşük emekli maaşlarında da düzenleme yapılması hedefleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zam konusunda bir sunum yapması beklenen toplantıda, ekonomideki son gelişmeler de ele alınacak. Faiz artış oranlarının piyasalara yansıması ve enflasyonla mücadele konularında bakanların Erdoğan'ı bilgilendirmesi bekleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş artışlara yönelik denetimleri de Kabine'nin gündeminde yer alacak.