Kandil günleri 2024 ne zaman? Berat Kandili ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman?

Müslümanlar için büyük bir manevi değer taşıyan kandil günleri, ibadetlerin arttığı, duaların yoğunlaştığı ve manevi olarak güçlendiğimiz özel günlerdir. Peki, Berat Kandili ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman? Miraç Kandili ne zaman?

Kandil günleri 2024 ne zaman? Berat Kandili ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman?

Her yıl olduğu gibi, 2024 yılında da İslam aleminin önemli günleri arasında yer alan kandil günleri merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Dini Günler Takvimi'ni yayımlayarak Regaip Kandili'nden başlayarak diğer kandil günlerini duyurdu. İşte, Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi ve Mevlid Kandili tarihleri...

boga-23.jpg

2024 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili:

6 Şubat Salı günü kutlanacak Miraç Kandili, İslam peygamberi Muhammed'in geceleyin Mescid-i Aksa'dan göğe yükseldiği gecenin anısını taşır.

Berat Kandili:

24 Şubat Cumartesi günü kutlanacak olan Berat Kandili, Müslümanlar için ibadet, dualar ve tövbelerin kabul edildiği özel bir gece olarak bilinir.

Kadir Gecesi:

5 Nisan Cuma gününe denk gelen Kadir Gecesi, Kuran'ın indirildiği ve duaların kabul edildiği mübarek bir gece olarak kabul edilir.

Mevlid Kandili:

Yılın son kandili olan Mevlid Kandili, 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek ve İslam peygamberi Muhammed'in doğumunu anma amacını taşır.