Karamollaoğlu'ndan yüzde 50+1 çıkışı: O gün gücünüz vardı, şimdi kaybettiniz!

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yüzde 50+1 tartışmalarına karşı sert bir yanıt vererek, "Kim 50+1'i getirdi, siz getirdiniz. O gün gücünüz vardı, şimdi o gücü kaybettiniz" dedi.

Karamollaoğlu'ndan yüzde 50+1 çıkışı: O gün gücünüz vardı, şimdi kaybettiniz!

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin anayasasının darbe ürünü olduğunu belirterek yeni bir anayasa hazırlığına kararlı olduklarını ve 50+1 sisteminin tartışmaya açıldığını ifade etmesine karşı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan sert bir yanıt geldi.

"O GÜN GÜCÜNÜZ VARDI, ŞİMDİ KAYBETTİNİZ"

Karamollaoğlu, Gelecek-Saadet TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, "Kim 50+1'i getirdi, siz getirdiniz. O gün gücünüz vardı, şimdi o gücü kaybettiniz. 'Ama ben iktidarda kalmak istiyorum, bunu 40+1'e indirelim.' O da bitti şimdi. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Anayasa değişikliği çocuk oyuncağı gibi ele alınamaz" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli de bu konuda, "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM'den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz. Ancak Cumhur İttifakı olarak yeni sistemin doğasını zedelemeyecek onarımın uzlaşmayla yapılacağı inancındayım. Cumhur İttifakı olarak konuşarak, ortak yolun, makul çözümün anlayış ve uzlaşmayla yapılacağı inancına da sahibiz" demişti.