Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında akıl karıştıran KPSS sorusu

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında dün gece sorulan KPSS sorusu gündeme oturdu. KPSS açılımı tam olarak nedir? İşte bu soruya doğru yanıt verebilirseniz, 100 bin TL'lik ödül sizin de olabilirdi.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında akıl karıştıran KPSS sorusu

'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasının dün akşamki bin 69'uncu bölümü, Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV ekranlarında yayınlandı. Yayınlanan son bölümde, 100 bin TL ödüllü soru sosyal medyada geniş bir ilgi gördü.

1632854.jpg

Yarışmacı Tahir Akay'a sorulan soru, "ÖSYM tarafından düzenlenen ve kısaltması 'KPSS' olan sınavı tam adı nedir?" oldu. Şıklarda ise şunlar yer aldı:

A) Kamu Personel Seçme Sınavı

B) Kamuya Personel Seçme Sınavı

C) Kamuda Personel Seçme Sınavı

D) Kamu Personeli Seçme Sınavı

Yarışmacı, çift cevap joker hakkını kullanarak ilk olarak D şıkkını seçti. Ancak bu cevap yanlış olunca yarışmacı, ikinci hakkında A şıkkını seçerek bir sonraki soruya geçti.

Sosyal medyada gündem olan soru için birçok yorum yapıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı soru için "Sanki biliyormuşum ama bilmiyormuşum da", "Çok kolay sorular çıkıyor derken gelen soru", "Şimdi biz hangi sınava giriyoruz?", "Doğru bildiğim yanlış çıktı" gibi yorumlarda bulundu.

Yarışmacı, ikinci baraj sorusuna kadar ulaştı ancak 200 bin TL'lik soruyu kaçırdı. Bu soruda kendisine, "Hangi oyuncunun hangi oyuncuya, yüzüne peş peşe tokat atarken gösterildiği bir sinema filmi sahnesi hiç olmamıştır?" sorusu soruldu. Şıklarda ise şunlar yer aldı:

A) Metin Akpınar'ın Zeki Alasya'ya

B) Halit Akçatepe'nin Kemal Sunal'a

C) Çetin Tekindor'un Cem Yılmaz'a

D) Şener Şen'in Kenan İmirzalıoğlu'na

Yarışmacı, D şıkkını seçerek yanlış cevabı verdi. Doğru cevap olan C şıkkını seçmiş olsaydı 200 bin TL'yi almaya hak kazanacaktı.