Kuryelere düzenleme! 30 dakika uygulaması bitiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kuryeleri yakından ilgilendiren bir düzenleme üzerine çalışıyor. Bu düzenleme ile birlikte 30 dakika gönderim süresi uygulaması sona eriyor.

Kuryelere düzenleme! 30 dakika uygulaması bitiyor

Kuryelik mesleğinde sayıların ve trafikteki etkinliğin hızla artmasıyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yolda. Ulaştırma Bakanlığı, kuryelerle ilgili yeni bir taslak hazırladı.

30 DAKİKA GÖNDERİM SÜRESİ UYGULAMASI BİTİYOR

Taslakta dikkat çeken önemli bir madde, kuryelerin gönderim süreleriyle ilgili. "30 dakikada kapıda" gibi belirli süre taahhütleri artık geçerli olmayacak. Kuryeler, teslim aldıkları gönderi için taşıma taahhüdü veremeyecek ve alıcılarına makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacak.

Ayrıca, taslakta kurye araçlarıyla ilgili yeni düzenlemeler de bulunuyor. Kurye teslimatlarında kullanılacak motosikletlerin 10 yaşından büyük olmaması, otomobillerin ise 20 yaşından büyük olmaması öngörülüyor.

Taslakta yer alan bir diğer önemli düzenleme ise kuryelerin güvenliği için. Kuryelerin reflektif yeleklerinin üzerinde artık "Kurye" ibaresi olması zorunlu hale getiriliyor. Ayrıca, firma tarafından koruyucu ekipman sağlanması da taslağın bir diğer detayını oluşturuyor.

Bu yeni düzenleme, kuryelik mesleğinin daha güvenli ve düzenli bir şekilde yürütülmesini amaçlamaktadır.