Kuvvetli yağış ve fırtına! Meteoroloji 67 kent için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 67 kent için alarma geçti. 26 Kasım Pazar günü birçok ilde şiddetli sağanak yağış ve fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve fırtına! Meteoroloji 67 kent için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olacak şiddetli yağış ve fırtına için 67 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Ülkede sağanak yağışın yanı sıra bazı bölgelerde fırtına beklentisi de bulunuyor.

28 Kasım Pazar günü bazı bölgelerde hava sıcaklığının 6-14 derece arasında azalması beklenirken, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda olmaları uyarısı yapıldı.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları ile zamanla batı ve iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli (40-70 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

SARI VE TURUNCU KODLA UYARI YAPILAN KENTLER

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Dersim, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Batı Akdeniz'in doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların zamanla yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Güney yönlerden başlayacak olan rüzgarın, Marmara’nın kuzeyi ile zamanla yurdun iç ve batı kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi bekleniyor. Olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.