KYK Burs başvuru sonuçları açıklandı! KYK burs sonuç sorgulama

2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları belli oldu. KYK burs sorgulama nasıl yapılır? İşte KYK burs sonuçları hakkında detaylar...

KYK Burs başvuru sonuçları açıklandı! KYK burs sonuç sorgulama

2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları resmi olarak açıklandı. KYK bursu için başvuruda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurarak öğrencilere müjde verdi.

KYK BURS BAŞVURU SORGULAMA

KYK burs başvuru sonuçları, öğrenciler tarafından e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek. Başvuru sonuçlarına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

KYK BURS MİKTARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı KYK burs miktarlarını açıkladı. Buna göre, lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin lira olarak belirlendi.

KYK bursları, ilk defa burs/kredi alacak öğrencilere normal öğrenim süresince ödeme yapmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme gerçekleştirilmektedir.

Öğrenciler, ödeme bilgilerine e-Devlet üzerinden erişebilir ve aynı zamanda Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilirler. Ayrıca, bankamatik kartlarını da ilgili bankadan temin edebilirler.