KYK taahhütname onay son gün ne zaman? KYK taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK taahhütname onayı ne zaman bitiyor? KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK taahhütname onayı son gün ne zaman? İşte KYK taahhütname onayı hakkında detaylar...

KYK taahhütname onay son gün ne zaman? KYK taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvurularının ardından, öğrencilerin merakla beklediği taahhütname onay süreci devam ediyor. Başvuruların sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmış, bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun" ifadelerini kullanarak öğrencilere müjdeyi vermişti.

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin, taahhütname onayı işlemi için son tarih yaklaşıyor. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan taahhütname onayı için öğrencilere, 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar süre tanınıyor. Aynı tarih, yurt dışında eğitim gören öğrenciler için de geçerli olacak.

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Taahhütname onayı için 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler, Türkiye'nin Resmi Hizmet Portalı üzerinden bakanlık linkine ulaşarak e-Devlet şifreleriyle işlemi tamamlayabilecekler. 18 yaşından küçük öğrenciler, bu adresten bakanlık linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı alındıktan sonra kendi e-Devlet şifreleriyle işlemi gerçekleştirebilirler.

15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları veya kanuni vasileri ile birlikte en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine giderek belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile taahhütname onaylarını gerçekleştirebilirler.