"Laz Kızı" olarak bilinen TikTok yayıncısı gözaltına alındı!

TikTok'ta Laz Kızı olarak bilinen ve yaptığı yayınlarla kısa sürede binlerce lira kazandığı iddia edilen 35 yaşındaki G.D. gözaltına alındı.

"Laz Kızı" olarak bilinen TikTok yayıncısı gözaltına alındı!

Sosyal medyada Laz Kızı olarak bilinen 35 yaşındaki G.D., sosyal medya platformu TikTok'ta yaptığı müstehcen içerikli canlı yayınlarla gündeme gelmiş ve büyük tepki çekmişti. İstanbul polisi, gelen şikayetler üzerine harekete geçti ve G.D. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına aldı.

LAZ KIZI GÖZALTINA ALINDI

G.D.'nin TikTok platformunda gerçekleştirdiği canlı yayınlarda, çocukları olumsuz etkileyebilecek, ahlaki değerlere aykırı içeriklere yer verdiği ve bu yayınlarla yüz bin liradan fazla gelir elde ettiği iddia edildi. Polis ekipleri, G.D.'yi gözaltına alarak emniyete götürdü.

1-actn.jpg

Gözaltına alınan G.D., emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan bir TikTok kullanıcısının uygunsuz görüntülerle hediye ve bağış toplaması haberleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda; çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."