MEB öğretmenlere adabımuaşeret eğitimi başlatıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik adabımuaşeret eğitimi başlatıyor. Bu kapsamda düzenlenecek eğitimlerle, öğretmenlerin yeni ders müfredatına uygun bir şekilde öğrencilere Adabımuaşeret konularını etkili bir biçimde aktarmaları amaçlanıyor.

MEB öğretmenlere adabımuaşeret eğitimi başlatıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik "Adabımuaşeret" eğitimi başlatıyor. Liselerde "Adabımuaşeret", ortaokullarda ise "Görgü Kuralları ve Nezaket" adını taşıyan yeni dersten öğretmenlere yönelik kurslar, 5 yıldan 20 yıla kadar tecrübeye sahip öğretmenlere açılacak.

ÖĞRETMENLER ADABIMUAŞERET DERSİ ALACAK

Millî Eğitim Bakanlığı, Ağustos 2023’te seçmeli ders programına eklediği, Ekim 2023’te de müfredatını hazırladığı, Adabımuaşeret dersini vermek isteyen öğretmenler için kurs açacak. Eğitimleri 5 yıldan 20 yıla kadar tecrübesi olan öğretmenler alabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, Adabımuaşeret dersini 24 Ağustos 2023 tarihinde haftalık ders çizelgelerinin seçmeli ders bölümüne dahil etti. Dersin müfredatı ise 30 Ekim 2023 tarihinde kurul kararıyla resmi olarak uygulanmaya başladı.

72 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI

İki düzeyde 72 saatlik öğretim programını içeren derslerde, öğrencilerin farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaketin önemini kavramaları, çevreye karşı duyarlı olmaları ve dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaketin önemini fark etmeleri hedeflendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 24 Ocak 2024 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı ile "Adabımuaşeret" dersine girmek isteyen öğretmenlere yönelik eğitim programının startını verdi. Bu kapsamda düzenlenecek eğitimlerle, öğretmenlerin yeni ders müfredatına uygun bir şekilde öğrencilere adabımuaşeret konularını etkili bir biçimde aktarmaları amaçlanıyor.