Mete Yarar kimdir? Mete Yarar kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Mete Yarar kimdir? Mete Yarar kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli? Mete Yarar evli mi? Mete Yarar mesleği ne? Mete Yarar asker miydi? Mete Yarar kitapları, Mete Yarar nerelerde görev yaptı? İşte Mete Yarar hakkında merak edilenler....

Mete Yarar kimdir? Mete Yarar kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Mete Yarar kimdir? sorusu merak edilenler arasında bulunuyor. Katıldığı programlarda dikkat çeken açıklamalarıyla ön plana çıkan Mete Yarar hakkında merak edilenleri derledik.

METE YARAR KİMDİR?

Mete Yarar, 10 Nisan 1967 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Kara Harp Okulu'ndan 1988 yılında piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde toplam 16 yıl görev yaptı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 10 yılı aşkın bir süre hizmet veren Yarar, sınır ötesi operasyonlarda aktif rol aldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda binbaşı rütbesine kadar yükselen Yarar, 2004 yılında emekli olmadan önce kendi isteğiyle ayrıldı. Askerlik görevinden sonra ticarete atılan Yarar, 2004'ten itibaren Ortadoğu ülkeleri ve özellikle Irak ile ticaret yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara danışmanlık hizmeti sundu.

Güvenlik uzmanı sıfatıyla basın yayın organlarında köşe yazarlığı ve yorumculuk yapan Yarar, aynı zamanda TRT ve Habertürk TV için "Şahit Olun" adlı belgeselin yapımına katıldı ve sunuculuğunu üstlendi.

Mete Yarar'ın yazdığı kitaplar arasında "60 Yıllık İttifakta Son Gün", "Büyük İhanet", "Oyunun Sonu", "Darbenin Kayıp Saatleri", "Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz" ve "Mesih Tanrıyı Kıyamete Zorlamak" (Ceyhun Bozkurt ile birlikte) bulunmaktadır.

Özel yaşamında ise bir oğlu olan Yarar, ilk eşinden boşandıktan sonra 10 Temmuz 2018 tarihinde televizyoncu Gülnaz Kudunoğlu ile evlenmiştir.