Meteoroloji uyardı! 4 kent için sağanak yağış gümbür gümbür geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 kent için sağanak yağış uyarısında bulundu. Öte yandan İstanbul'da sıcaklıkların sert şekilde düşmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Meteoroloji uyardı! 4 kent için sağanak yağış gümbür gümbür geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerini etkisi altına alan hava durumu değişiklikleri nedeniyle, özellikle İstanbul başta olmak üzere 4 kent için sarı uyarıda bulundu.

4 KENT SAĞANAK YAĞIŞA TESLİM

Son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege ve Trakya'nın bazı bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. İstanbul, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise sağanak yağışların etkili olacağı belirtilirken, özellikle Trakya'da yağışların yer yer kuvvetli olabileceği vurgulandı.

Sıcaklıklarda beklenen düşüşle birlikte, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması öngörülen sağanak yağışlar, hafta boyunca periyodik olarak devam edecek. Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarını etkisi altına alan lodos, gece saatlerinde kuzeye dönerek soğuk havayı beraberinde getirecek. Bu durum, İstanbul'un kuzey ilçelerinde fırtına hızında esen rüzgarla birlikte sıcaklıkların aniden 8-9 derece düşmesine neden olacak.

SICAKLIKLAR 11-12 DERECE DÜŞEBİLİR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da bugün lodos etkili, sıcaklık 20 derece. Gece yağmur bekleniyor, yarın da yağış devam ederken sıcaklık 11-12 derece civarına düşecek. Rüzgarın kuzeye dönmesiyle hissedilen sıcaklık 2-3 derece daha az olacak. Özellikle çocukları okula gönderirken sıcak giydirilmesi önem taşıyor" dedi.

Ayrıca, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam ederken, Trakya ve Karadeniz'de gözlemlenen kar yağışının Cuma günü İstanbul'a kadar ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji, öğrenci ve vatandaşlara hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları, giyimlerini buna göre ayarlamaları konusunda uyarıda bulunuyor.