Meteoroloji uzmanı uyardı: Çatı ve ağaç altlarında bulunmayın!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin birçok ilinde sağanak yağış, kar yağışı, şiddetli rüzgar gibi durumların beklendiğini ifade ederek, uyarıda bulundu.

Meteoroloji uzmanı uyardı: Çatı ve ağaç altlarında bulunmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olarak etkisini sürdürecek. Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Çanakkale, Bursa, Eskişehir, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Trakya Kesimi ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağışların kuvvetli, Muğla kıyılarında ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis görülebilir.

Sıcaklıklar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısı yaparak, Trakya Kesimi ile Muğla ve Aydın çevrelerinde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riskine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli rüzgarın kuvvetli esmesi nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

"ÇATI VE AĞAÇ ALTLARINDA BULUNMAYIN"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Kıyı Ege bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağış beklentisi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bugün Kıyı Ege'de kuvvetli, güneyli rüzgar var. Muğla Aydın'ın özellikle kıyı ilçeleri (Bodrum, Marmaris, Fethiye, Köyçeyiz...) şiddetli yağmurdan etkilenecek. Su baskınları riski var. Rüzgar, deniz ve limandaki deniz araçlarına zarar verebilir. Çatı ve ağaç altlarında bulunmayın.

İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

Bugün gündüz Trakya'da (Kırklareli) yağış kuvvetli. Yağmur İstanbul'a akşam saatlerinde gelir. Perşembe öğlene kadar çok kuvvetli olmasa da devam eder. Batı'da sıcaklık artıyor. İstanbul 18, İzmir 20, Antalya 19, Ankara 14 C. Bugün Anadolu'da yağış yok.

"HAFTA SONU İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞABİLİR"

Hafta sonu Pazar günü Balkanlardan sarkacak soğuk ve yağışlı hava Pazar günü Trakya ve İstanbul'un yüksek yerlerinde KKY ve kar yapabilir. Bu sistem Pazar gecesi ve Pazartesi Ankara dahil İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Anadolu'da kar yapar. İstanbul'da pazar günü sıcaklık 9 C'ye düşer.