Mevsimin ilk karı yağdı! Kar yağışı etkisini artıracak mı?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının ardından açıklamalarda bulundu. Kar yağışı devam edecek mi? Kar yağışı etkisini artıracak mı? İşte Prof. Dr. Şen'in değerlendirmesi...

Mevsimin ilk karı yağdı! Kar yağışı etkisini artıracak mı?

Mevsimin ilk karı yere düştü. Başlayan kar yağışıyla birlikte ilerleyen süreçte kar yağışının devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Bu yıl Kasım ayının sonlarına doğru ilk yağış gerçekleşirken, sonrasında havaların nasıl olacağı merak ediliyor.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava detaylarına ilişkin bilgilerini aktararak, "İstanbul’un yüksek kesimlerinde karla karışık veya kar yağışı olma ihtimali var. Çatalca civarları, Trakya kesimi, Anadolu yakasında Yakacık gibi Maltepe’nin yüksek yerlerinde olma ihtimali vardı. O alan genişmiş, Ataşehir civarındaki tepelere kar yağışı gelmiş. Sıcaklığın çok ani düşmesinden kaynaklanan, aşırı soğumadan kaynaklanan bir yağış değişikliği yani yağmurdan sonra karla karışık yağmura dönüyor. Bu saatten sonra kar yağışı yok. Tepelerde karla karışık yağmur belki biraz daha olabilir" dedi.

ÖĞLE SAATLERİNDE YAĞIŞIN ŞİDDETİ AZALACAK

Şen, "İstanbul’da önemli bir problem, rüzgar problemi. Kuzey batıdan, yani Karayel’den esen rüzgar çok hızlı esiyor ve bu yaklaşık 100 kilometreyi bile geçmek üzere neredeyse. Dolayısıyla bu kuzey ilçelerimizde yani Karadeniz’e yakın ilçelerde Sarıyer, Şile, Beykoz gibi ilçelerde hasara neden olabilir. Onun için ona çıkart dikkat etmemiz lazım. Yağışlar bugün öğlene kadar yani sabah saatlerine biraz şiddetli ama öğle saatlerinden sonra İstanbul’da yağışın şiddeti azalacak" ifadelerini kullandı.

"Yağış, akşam üstü saatlerinde İstanbul’u terk edecek" diyen Şen, "Hatta Marmara'yı terk edecek ama bu kuvvetli sıcaklık düşüşünden dolayı Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu’ya kadar Düzce ve Kocaeli’nin yüksek yerlerinde kar yağışı var. Bu şehirlerin alçak yerlerinde, özellikle Kocaeli ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağış var. Dolayısıyla dikkat etmemiz gerekecek. Bu yüzün sonunda Batıdan çekilmeye başlayacak. Yarından itibaren hava sıcaklıkları da artmaya başlıyor. Yani böyle bir mevsim yaşıyoruz" dedi.