Milli Muharip Uçağı Kaan, "Türkiye Yüzyılı"nı değiştirecek

Temel Kotil, Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı olan Kaan'ın yapım aşaması hakkında bilgilendirme yaptı

Milli Muharip Uçağı Kaan, "Türkiye Yüzyılı"nı değiştirecek

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Bartın Üniversitesi'nin 6'ncı Arge-Proje pazarı kapanış programında öğrencilere yaptığı sunumda, Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı olan Kaan'ın yapım aşaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kotil, Kaan'ın yüzde 100 yerli ve milli bir ürün olduğunu vurgulayarak, "Bu, Türkiye'nin en önemli stratejisidir. Sizin savunma sistemi stratejinizin yerli ve mili olması gerekir. Yani Türkiye'de yerli bir şirket tarafından yapılması demektir." ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Kotil, "TUSAŞ'ta yapımı devam eden Kaan, Türkiye'nin yüzyılını değiştirecektir. Şu anda bütün testleri yapılıyor ve uçacak. TR Motor bize motor sözünü verdi, bunun da motorunu verecek ve 2028'de uçacaktır." şeklinde konuştu.

Kotil ayrıca, TUSAŞ'ın yaklaşık 6 bin mühendisi bulunduğunu ve başarılarının ardındaki etkeni genç ve yetenekli mühendislerle çalışmaları olduğunu belirtti. "Çünkü mühendislerin yaş ortalaması siz gençlerimizin yaş ortalamasındadır. Şu anda genç mühendislerimizi işe alıyoruz. Bu gençlerimize hiçbir şey demeden işlerini başarı ile yürütüyorlar." dedi.

Etkinliğin sonunda Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Genel Müdür Temel Kotil'e teşekkürü anlamında bir tablo hediye etti.