Miraç Kandili ne zaman 2024? Miraç Kandili neden önemli?

2024 Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili neden önemli? İşte 2024 Miraç Kandili hakkında detaylar...

Miraç Kandili ne zaman 2024? Miraç Kandili neden önemli?

2024 Miraç Kandili ne zaman? Birçok kişi tarafından merakla araştırılan konulardan birisi de Miraç Kandili hakkında detaylar. Miraç Kandili neden önemli? İşte Miraç Kandili hakkında ayrıntılar...

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

İslam takvimine göre, Miraç Kandili bu yıl 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek.

MİRAÇ KANDİLİ NEDEN ÖNEMLİ?

Miraç Kandili'nin önemi ise oldukça büyük. İslam inancına göre, Hz. Muhammed'in, Cebrail'in rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilir. Bu gece, beş vakit namazın farz kılınması, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi ve Bakara Suresi'nin son iki ayetinin indirilmesi gibi olaylarla da anılır.

Miraç Kandili'nin, Hz. Muhammed'e insanın yaşama hakkı, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emirin vahyedilmesiyle de büyük bir önemi vardır.

Bu anlamlı günlerde Müslümanlar, ibadet ve dualarla manevi atmosferini daha da güçlendirirler. Miraç Kandili vesilesiyle yapılan ibadetler, manevi bir huzur ve ferahlık sağlar, tövbe ve dua kapılarının sonuna kadar açıldığına inanılır.