Naci Görür uyardı! O il büyük tehlike altında

Prof. Dr. Naci Görür, "Ben belki de ilk kez söyleyeceğim burada. Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli'den kimse bahsetmiyor ama tehdit altında" ifadelerini kullandı.

Naci Görür uyardı! O il büyük tehlike altında

Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, HaberGlobal'e yaptığı açıklamada, ülkede deprem beklenen bölgeleri belirleyerek, özellikle Tunceli'nin ciddi bir tehdit altında olduğunu ifade etti.

"TUNCELİ TEHDİT ALTINDA"

İstanbul başta olmak üzere Erzincan-Karlıova bölgesinde deprem beklentisinin bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, şu önemli açıklamalarda bulundu:

"Ben belki de ilk kez söyleyeceğim burada. Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli'den kimse bahsetmiyor ama tehdit altında. Erzincan-Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790'larde deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme potansiyeli var. Özellikle Pülümür'ün olduğu yer. Erzincan-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7.4'e kadar çıkabilir. Tunceli'ye uzak değil. Batıdan da aktif bir fayla çevrilidir."

Görür, Ovacık fayının yavaş hareket ederek deprem ürettiğini, Tunceli'nin hemen güneyinde Nazimiye fayının bulunduğunu ve dört taraftan fayla çevrili olduğunu belirtti. Yedisu fayının özellikle endişe verici olduğunu vurgulayan Görür, bilimsel çalışmaların bu tehdidi tespit etme konusunda önemli bir role sahip olduğunu söyledi ve Maden Tetkik Arama (MTA) gibi kurumları bu konuda göreve çağırdı.