Nerede oy kullanacağım? YSK Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde seçmenler nerede oy kullanacaklarını merak ediyor. Nerede oy kullanacağım? Seçmen sorgulama nasıl yapılır? İşte seçmen sorgulama...

Nerede oy kullanacağım? YSK Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen listeleri 4 Ocak itibariyle askıya çıkarıldı.

SEÇMEN LİSTELERİ NE ZAMANA KADAR ASKIDA KALACAK?

Seçmenler, listelerin askıdan kalkacağı 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar itirazda bulunabilirler. İtirazlar, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yapılacak olup, düzeltme işlemi sonrasında vatandaşlar, istedikleri takdirde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurabilecekleri gibi İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na belgelerini iletebilecekler.

SEÇMEN SORGULAMA

Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi internet sitesi üzerinden seçmen sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Seçmen sorgulama işlemi için gerekli bilgiler arasında nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası ve nüfus kayıtlı olduğu sıra numarası yer almaktadır. Ayrıca, seçmen listeleri muhtarlıklardan da kontrol edilebilir. Askıya çıkan seçmen listeleri ile ilgili itirazlar, belirtilen tarihe kadar yapılabilecektir.