Öğretmenlere ek ders ne zaman yatacak? Öğretmen ek ders ücreti yattı mı?

Öğretmenlere ek ders ne zaman yatacak? Öğretmen ek ders ücreti yattı mı? Öğrenci ek ders ücreti neden yatmadı? İşte detaylar...

Öğretmenlere ek ders ne zaman yatacak? Öğretmen ek ders ücreti yattı mı?

Öğretmenlerin merakla takip ettiği ek ders ücreti ödeme tarihinde son durum şu şekildedir. Devlet okullarında görev alan öğretmenlerin, sorumlu oldukları ders saatleri dışında üstlendikleri ek derslerin karşılığı olan ücret, öğretmenlerin ek gelir kaynaklarından biridir. Ancak, Aralık ayında ek ders yapmış olan öğretmenler, yeni yılın başlamasıyla birlikte hala ödemelerini alabilmiş değillerdir. Ayrıca, 2024 ek ders ücretleri de gündeme gelmiştir. Ek ders ücreti ne zaman yatacak sorusuna dair resmi bir açıklama olmamakla birlikte, ödemelerin bu hafta içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir. Haberimizde resmi bir açıklama yapılması durumunda güncelleme yapılacaktır.

haber-fotograflari-2024-01-04t103849-813.jpg

ARALIK 2023 EK DERSLER NEDEN YATMADI, NE ZAMAN YATACAK?

Aralık 2023'te yapılan ek ders ödemelerinin neden henüz yapılmadığına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, genellikle ek ders ücretleri her ayın 1'inden itibaren öğretmenlerin hesaplarına aktarılmaktadır ve ödemelerin çoğunlukla ayın ilk 5 günü içerisinde tamamlanmaktadır. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmesi durumunda habere eklenecektir.

haber-fotograflari-2024-01-04t103902-991.jpg

YILBAŞINDA EK DERS ÖDENİR Mİ?

Öte yandan, 1 Ocak Pazartesi günü resmi tatil olmasına rağmen ek ders ödemesi yapılmamaktadır. Bu tarih milli ve mahalli bir bayram olmadığı için, derslere katılmayan öğretmenlerin ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık, planlama görevleri yapılmış sayılmamaktadır.

haber-fotograflari-2024-01-04t103940-237.jpg

EK DERS ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

2023 yılında temmuz ayında yapılan ara zam ile kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretine yüzde 25 artış yapılmış ve saatlik ücret 75.15 TL'ye çıkmıştır.

haber-fotograflari-2024-01-04t103952-366.jpg

RESMİ TATİLLERDE EK DERS ÜCRETİ ÖDENECEK Mİ?

Ek ders ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Ders ve Ek Ders Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre belirlenen kurallar çerçevesinde yapılmaktadır. Öğretmenlere ek ders ödemeleri, Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce düzenlenen eğitsel etkinliklerde görevlendirilenler için geçerlidir. Resmi tatillerde ek ders ücreti ödenebilir, ancak bu durum, yönetici ve öğretmenlerin görev aldığı özel etkinliklere bağlıdır.