Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 ve 9. sınıflara ortak sınav uygulaması gerçekleştirildi. Peki ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MEB 6. ve 9. sınıf 2. yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 1. dönem 2. yazılı sınavları, 27 Aralık 2023 tarihinde tamamlanarak öğrenciler tarafından büyük bir merakla beklenen ortak sınav sonuçları için heyecan başladı. 6. sınıf Türkçe ve matematik, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden yapılan sınavların ardından, öğrencilerin sonuçları öğrenme süreci başladı.

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, sınav sonuçlarının genellikle sınavdan sonraki 10 gün içinde duyurulduğu biliniyor. Sonuçlar, branş öğretmenleri tarafından ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden sorgulanarak öğrencilere bildirilecek. Öğrenciler ayrıca sonuçlarını e-Okul sistemi üzerinden takip edebilecekler.

ORTAK SINAV SONUÇLARI CEVAPLARI YAYINLANDI

Sınavların tamamlanmasının ardından ise 6. sınıf öğrencilerine 26 Aralık 2023 tarihinde Türkçe ve matematik derslerinden, 9. sınıf öğrencilerine ise 27 Aralık 2023 tarihinde Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 soruluk sınavlar uygulandı. Bu sınavlara ait soru ve cevaplar, odsgm.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.

Öğrenciler, sınav sonuçlarını ve değerlendirme sürecini takip etmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi kanallarını ve e-Okul sistemini düzenli olarak kontrol etmeye devam etmelidirler.