Özgür Özel'in "Şeyh Said" açıklamasına Yılmaz Özdil'den bomba yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine sorulan Şeyh Said sorusuna tepki çeken bir yanıt vererek, "Bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir" demişti. Gazeteci Yılmaz Özdil de Özel'in bu açıklamalarını tiye alır nitelik bir paylaşımda bulundu.

Özgür Özel'in "Şeyh Said" açıklamasına Yılmaz Özdil'den bomba yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk oldu. Candaş Tolga Işık, Diyarbakır'da bir bulvara ismi verilmek istenen Şeyh Said hakkında "Sizce Şeyh Sait hain mi, kahraman mı?" sorusunu sordu. Özel'in verdiği yanıt ise sosyal medyada gündem oldu.

"BAZI TORUNLARIN KALBİNİ ACITIYORSA O ACIYA SAYGILI OLMAK GEREKİR"

CHP lideri Özel, "Şeyh Sait isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım" dedi.

"DERVİŞ MEHMET'İN ACISINA DA SAYGI DUYMAMIZ GEREKİYOR MU?"

Gazeteci Yılmaz Özdil de sosyal medyadan Özel'in bu açıklamalarına tepki gösterir nitelikte bir paylaşım yaparak, "CHP'deki değişimin sınırlarını netleştirmek için soruyorum… Kubilay’ın kafasını testere ağızlı bağ bıçağıyla gövdesinden ayırıp, sırığın ucuna saplayarak sokak sokak dolaştıran derviş Mehmet'in acısına da saygı duymamız gerekiyor mu, yoksa sadece Şeyh Sait'in acısına saygı duymamız yeterli mi?" ifadelerini kullandı.