Özhaseki'den dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehirlerimizin meydanlarını ve en önemli prestijli caddelerini bakanlık olarak resen biz yapacağız" dedi.

Özhaseki'den dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklama, ev ve dükkanlara el konulacağı endişesi yarattı. Özhaseki, kentsel dönüşüm yasasındaki yetkilerle birlikte, bakanlık olarak şehir merkezleri ile prestijli caddelerin düzenlemelerini "resen" kendilerinin yapacaklarını ifade etti. Bu ifade, özellikle yüksek rant potansiyeline sahip caddelerde, hak sahiplerinin onayını almadan bakanlığın müdahale edebileceği şeklinde yorumlandı.

Bakanlık bütçe sunumunda konuşan Özhaseki, kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla çıkarılan yasal düzenleme kapsamında yeni bir karar aldıklarını belirterek, "Şehirlerimizin meydanlarını ve en önemli prestijli caddelerini bakanlık olarak resen biz yapacağız" dedi.

"RESEN BİZ YAPACAĞIZ" İFADELERİ ENDİŞELENDİRDİ

Bakan Özhaseki, açıklamalarında şehirlerin sembolü olan merkezlerin ve kent meydanlarının bakanlık tarafından düzenleneceğini ifade ederek, "Bu meydanlar yüzlerce sene yaşayacak ve kartpostallara, şiirlere, şarkılara konu olacak." dedi. "İnşallah buradaki imar faaliyetimizden sonra, şehir merkezlerinin çeperlerindeki zemin etütleri yapılmış güvenli alanlarda vatandaşlarımız da yerinde dönüşümle kendi konutlarını yapmış olacaklar." şeklinde konuştu.