Pelin Batu kimdir? Pelin Batu nereli ve kaç yaşında?

Pelin Batu kimdir? Pelin Batu kaç yaşında ve nereli? Pelin Batu evli mi? Pelin Batu ne iş yapıyor? Pelin Batu hayatı ve kariyeri..

Pelin Batu kimdir? Pelin Batu nereli ve kaç yaşında?

Oyuncu ve tarihçi Pelin Batu kimdir? Pelin Batu ne iş yapıyor? Pelin Batu evli mi? Pelin Batu kaç yaşında? Pelin Batu hakkında detaylar..

PELİN BATU KİMDİR?

Oyuncu, şair ve tarihçi Pelin Batu, 27 Aralık 1978 tarihinde dünyaya geldi. Babası İnal Batu ve annesi Arnavut kökenli Nevra Batu olan Pelin Batu'nun babası diplomattır ve bu nedenle çocukluğu Pakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti ve ABD gibi farklı ülkelerde geçti.

Eğitim hayatına New York'taki Marymount Okulu'nda başlayan Pelin Batu, Mannes Müzik Koleji'nde müzikal ve tiyatral yetenekler kazandı. New York Üniversitesi'nde edebiyat ve felsefe okuyan Batu, daha sonra bölümünü tarih üzerine çevirerek eğitimine devam etti. Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan ve doktorasını 2012 yılında buradan alan Batu, akademik başarılar elde etti.

Pelin Batu'nun profesyonel kariyeri, 1999 yılında "Harem Suare" filmi ile sinemaya adım atmasıyla başladı. Ardından birçok dizi ve filmde rol alan Batu, aynı zamanda "Yahudilik Tarihi" adlı bir kitap yazmış ve "Tarihin Arka Odası" adlı bir televizyon programı sundu. Milliyet gazetesinde "Revnak" adını verdiği köşe yazıları ile de tanınan Pelin Batu, aynı zamanda Okan Bayülgen'in programlarının daimi konuğu oldu.

Pelin Batu, YouTube platformunda farklı konularda kısa belgeseller hazırlayarak izleyicileriyle buluştu.

Batu, Macit Bitargil ile 2018 yılında evlendi ancak çift 2022'de boşandı. Bu evlilikten çiftin bir çocuğu bulunuyor.