Saffet Sancaklı kimdir? Saffet Sancaklı kaç yaşında ve nereli?

Saffet Sancaklı kimdir? Saffet Sancaklı kaç yaşında? Saffet Sancaklı nereli? Saffet Sancaklı ne iş yapıyor? Saffet Sancaklı evli mi? Saffet Sancaklı hayatı ve biyografisi...

Saffet Sancaklı kimdir? Saffet Sancaklı kaç yaşında ve nereli?

Saffet Sancaklı kimdir? Saffet Sancaklı kaç yaşında? Saffet Sancaklı nereli? Saffet Sancaklı evli mi? İşte istifa sonrasında gündeme gelen Saffet Sancaklı hakkında detaylar...

SAFFET SANCAKLI KİMDİR?

Saffet Sancaklı, 27 Şubat 1966 tarihinde Boşnak bir ailede dünyaya geldi ve 1968 yılında Türkiye'ye göç etti. İlköğrenimini İstanbul'da Gaziosmanpaşa’da bulunan Cemal Gürsel İlkokulu'nda tamamlamış, ardından ortaokul ve lise eğitimini Vefa Poyraz Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimine başlamış ancak futbol kariyeri sebebiyle eğitimini yarıda bıraktı, 2009 yılında tekrar üniversite sınavına girerek Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı.

Futbol kariyerine Gaziosmanpaşa Kültürspor'da başlayan Sancaklı, kariyerine sırasıyla Gaziosmanpaşa Kültürspor, Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Konyaspor'da forvet mevkiinde oynayarak devam etti. 1998-1999 sezonunda Konyaspor'da futbolculuk kariyerini noktalayarak FIFA Futbolcu Menajerliği Lisansı aldı. Süper Lig'de toplam 130 gol atarak adını 100'ler Kulübü'ne yazdırdı. Milli takıma 24 kez çağrılan Sancaklı, Türkiye U-21 ve Türkiye A milli takımlarında toplam 20 kez forma giydi ve bu karşılaşmalarda 6 gol kaydetti.

Siyasi kariyerine 2007 yılında MHP'den aday adayı olarak başlayan Sancaklı, 2011 genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu ancak seçilemedi. 2014 yerel seçimlerinde MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu, ancak seçilemedi. 2015 genel seçimlerinde MHP'den Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçildi. Kasım 2015 seçimlerinde yeniden aday gösterilerek tekrar milletvekili seçildi. Ancak, 11 Kasım 2016'da TBMM'deki odasında gizli kamera bulunduğu iddiası meclis gündemine geldi, fakat daha sonra kameranın daha önceden yerleştirilip söküldüğü anlaşıldı.

SAFFET SANCAKLI ÖZEL HAYATI

Özel yaşamında liseden mezun olduktan sonra Hülya Sancaklı ile nişanlanan Saffet Sancaklı, 1998 yılında evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu olan çiftin yaşadığı trajik bir olay sonucunda, Hülya Sancaklı 2017 yılında intihar ederek yaşamına son verdi. 49 yaşındaki Hülya Sancaklı, tabancayla başına ateş ederek hayatına son verdi.