Sağlık Bakanlığı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme kurası ne zaman?

Sağlık Bakanlığı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı iller arası tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme kurası ne zaman?

Sağlık Bakanlığı, 2024 yılı ocak dönemi için isteğe bağlı iller arası yer değiştirme kurası başvurularını almaya başladı. Başvurular, E-devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları ise aynı gün Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) ilan edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

İlgili takvime göre, Sağlık Bakanlığı iller arası tayin kura çekimi 31 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi yeri ve saati de yine (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden duyurulacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı iller arası tayin başvuruları ise 28 Aralık 2023 Perşembe ile 3 Ocak 2024 Çarşamba tarihleri arasında kabul edilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar, PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda dolduracak, tercihlerini kaydedecek ve kesinleştirecekler.

SAĞLIK BAKANLIĞI TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN?

Yerleştirme sonuçları aynı gün Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) açıklanacak. Kura başvurusunu iptal ettirmek isteyen adaylar için başvuru iptal süreci 4 Ocak 2024 ile 29 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 18.00'e kadar devam edecek. Kura başvurusunu iptal ettirenler, bu kura için yeniden başvuruda bulunma talebinde bulunamayacaklar.