Şubat ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak?

Aile destek ödemeleri her ay yapılıyor. Peki, şubat ayı Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatırılacak? Aile Destek Ödemelerine zam yapıldı mı? Aile Destek Ödemelerine başvuru nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevapları haberimizde...

Şubat ayı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı kapsamında her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Şubat ayında da devam edecek. Peki, şubat ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatırılacak?

ŞUBAT AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Hane içi gelirine bağlı olarak değişen destek paketinin şubat ayı ödemesi, her zamanki gibi ayın 15'ine kadar hak sahiplerinin hesaplarına geçirilecek.

AİLE DESTEK PAKETİ ZAMLANDI MI?

Ocak ayında yapılan artışlar sonrasında, Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin yeni bir zam açıklaması henüz yapılmadı. Zam miktarlarına dair detaylar, Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarla duyurulacak.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin süresi, son açıklamalara göre 2024 yılı Haziran ayında sona erecek. Aile Destek Paketi, 12 aylık bir ödeme dönemini kapsıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Ödemesi sorgulama ve başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Hane içi gelir düzeyine göre farklı tutarlarda yapılan bu ödemeler, hak sahiplerine düzenli olarak ulaştırılmaktadır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Aile Destek Ödemeleri, çocuk sayısına ve hane içindeki kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenen miktarlarda yapılmaktadır. 1-2 çocuklu hanelere, 3 çocuklu hanelere, 4 çocuklu hanelere ve 5 ve üzeri çocuklu hanelere özel olarak belirlenen destek tutarları bulunmaktadır. Bu tutarlar, belirli gelir aralıklarına göre farklılık göstermektedir.