Tamer Karadağlı kimdir? Tamer Karadağlı hayatı ve kariyeri

Tamer Karadağlı kim? Tamer Karadağlı kaç yaşında? Tamer Karadağlı nereli? Tamer Karadağlı evli mi? Tamer Karadağlı hangi yapımlarda rol aldı? İşte Tamer Karadağlı hakkında tüm detaylar...

Tamer Karadağlı kimdir? Tamer Karadağlı hayatı ve kariyeri

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine getirilen Tamer Karadağlı, sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Tamer Karadağlı kimdir? Tamer Karadağlı nereli? Tamer Karadağlı kaç yaşında? Tamer Karadağlı evli mi? İşte Tamer Karadağlı'nın hayatı ve kariyeri:

TAMER KARADAĞLI KİMDİR?

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. Ailesi Azeri kökenli olup, kökleri Kars'ın Sarıkamış ilçesine dayanmaktadır. İlkokula başlamadan önce ailesiyle birlikte Amerika'ya yerleşen Karadağlı, daha sonra Türkiye'ye döndü, ardından tekrar Amerika'ya gitti. Lise eğitimini tamamladıktan sonra kesin dönüş yaptığı yıllarda sıkça Akün Sineması'na giden sanatçı, lise yıllarında başladığı seslendirme sanatını bir tutku olarak benimsemiştir. Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu Türkçe ve İngilizce olarak oynayarak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'ne başladı.

1692309840407-ozel-haber-psd-si-45.jpg

TED Ankara Koleji ve Çankaya Lisesi'nden mezun olan Tamer Karadağlı, Ferhunde Hanımlar dizisi ile geniş bir kitle tarafından tanındı. Aynı zamanda birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de üstlenen Karadağlı, Çocuklar Duymasın dizisindeki "Haluk" karakteri ile ününü artırdı. 11 Ağustos 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı.

TAMER KARADAĞLI ÖZEL HAYATI

Karadağlı, oyuncu Arzu Balkan ile evliyken Zeyno adında bir kızları oldu. Ancak çift, 2007 yılında boşandı.