Tarım ve Orman Bakanlığı uzman yardımcısı alımı ne zaman? Uzman yardımcısı alımı nasıl yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru ne zaman başlayacak? Tarım ve Orman Bakanlığı uzman yardımcısı alımı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı uzman yardımcısı alımı ne zaman? Uzman yardımcısı alımı nasıl yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 158 tarım ve orman uzman yardımcısı alımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu alımlar, çeşitli lisans programlarından yarışma sınavıyla gerçekleştirilecek.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvurular, 8-29 Ocak 2024 tarihleri arasında "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılabilecek.

Yarışma sınavı, iki aşamadan oluşacak ve adaylar belirtilen alanlardan sadece birine başvuru yapabilecekler. Sınavın yazılı aşaması 23 Mart'ta Ankara'da test yöntemiyle gerçekleştirilecek. Bu aşamadan başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak, alınacak personel sayısının 4 katı kadar olan adaylar sözlü sınava çağrılacak.

Başarılı adayların listesi, Bakanlığın resmi internet sitesinden duyurulacak ve tebligat yapılmayacak. Bu ilan, tebliğ yerine geçecek ve sonuçların ilan süreci, başvuruların ardından 23 Mart tarihindeki yazılı sınavın tamamlanmasını takiben başlayacak. Adaylar, başvurularını belirtilen tarihler arasında gerçekleştirebilecekleri "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden takip edebilirler.