Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında ve nereli?

Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında? Turgut Altınok nereli? Turgut Altınok eğitim durumu nedir? Turgut Altınok siyasi kariyerine nerede başladı? İşte yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı olacağı iddia edilen Turgut Altınok hakkında detaylar...

Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında ve nereli?

AK Parti'nin Ankara'da belediye başkanı adayı olarak göstereceği iddia edilen Turgut Altınok'un kariyeri merak edildi. Peki Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında? Turgut Altınok nereli? Turgut Altınok siyasi kariyerine nerede başladı? İşte Turgut Altınok'un kariyeri ve hayatı...

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 23 Ağustos 1962 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini ise Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Üniversitede uluslararası hukuk alanında eğitim aldı ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarından dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü. Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde ders verme yetkisiyle "Profesör" ünvanına sahiptir.

Turgut Altınok'un siyasi kariyeri, Ülkü Ocakları'nda başladı. 25 yaşında, Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlendi ve daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ile Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 12 Eylül Darbesi'nden sonra, 28 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

1994 ve 1999 yerel seçimlerinde sırasıyla MHP ve Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den aynı göreve geldi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan son yerel seçimlerde ise Keçiören Belediye Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

Turgut Altınok'un belediye başkanlığı döneminde Keçiören birçok yeniliğe ve projeye ev sahipliği yapmıştır. En bilinen projeleri arasında Deniz Dünyası adlı Türkiye'nin en büyük açık hava akvaryumu, Türkiye'nin şehir merkezli en uzun teleferiği, Ankara Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Orhun Yazıtları Anıtı, Estergon Türk Kültür Merkezi, saat kulesi ve birçok park ve spor kompleksi bulunmaktadır.

Turgut Altınok, evli olup iki kız ve iki erkek çocuk babasıdır.