Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2023! Turistik Doğu Ekspresi detaylar

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatı ne kadar? Turistik Doğu Ekspresi kaç lira? Turistik Doğu Ekspresi nereye gidiyor? Turistik Doğu Ekspresi hangi şehirlerden geçer? Turistik Doğu Ekspresi kaç saat sürüyor? İşte detaylar...

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2023! Turistik Doğu Ekspresi detaylar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik Doğu Ekspres seferlerinin 1 Aralık itibariyle başlayacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında fiyatlar merak edildi. Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatı ne kadar? Turistik Doğu Ekspresi kaç lira?

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları, dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Yataklı odalarda düşük dönem oda ücreti 6 bin TL, normal dönem oda ücreti 8 bin TL ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 TL olarak uygulanmaktadır. Bu fiyatlar bireysel satışlar için geçerli olup, bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilir. Ayrıca odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında olacaktır.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NEREDEN ALINIR?

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi 11 Aralık'ta gerçekleşecek ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından Ankara'dan Kars'a uğurlanacak. Bilet satışları TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü web sitesinde yer alan belirli acentalar üzerinden yapılmaktadır. Bakanlık, vatandaşları bazı seyahat acentelerinin "Doğu Ekspresi" biletlerini "Turistik Doğu Ekspresi" gibi pazarlamaya çalıştığı konusunda uyararak, TCDD'nin web sitesinde ilan edilen acenteler dışındaki yerlere güvenmemeleri konusunda uyarıda bulunmuştur.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ HANGİ ŞEHİRLERDEN GEÇİYOR?

Doğu Ekspresi, Ankara Tren Garı'ndan kalkıyor ve Kars Tren Garı'na kadar gidiyor. Ara durakları ise, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum.

DOĞU EKSPRESİ'NDE YOLCULUK KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Doğu Ekspresinde toplam yolcuk 25 saat sürüyor.