Ünlü anketçiden şok eden itiraf! İYİ Parti, para karşılığı anketlerde önde çıkmak istemiş

Avrasya Araştırma eski Başkanı Kemal Özkiraz, siyasi partilerin anket şirketlerine ısmarlama anketler yaptırdığını iddia ederek, "Ümit Dikbayır beni Sakarya’da yemeğe davet ederek çok da yüksek bir miktar aylık ödeme yapılacağını söyleyerek anketlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını hatta ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi" dedi.

Ünlü anketçiden şok eden itiraf! İYİ Parti, para karşılığı anketlerde önde çıkmak istemiş

İYİ Parti içinde yaşanan istifalar ve iç tartışmaların ortasında, Avrasya Araştırma'nın eski Başkanı Kemal Özkiraz'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Özkiraz, özellikle İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile ilgili iddialarını detaylandırarak dikkat çekti.

Özkiraz, Dikbayır'ı tanıdığını ve taciz suçlaması dışında hiçbir konuda 'temiz' bulmadığını belirtti. Ayrıca, siyasi partilerin elden, kayıt dışı para vererek ısmarlama anketler yaptırdığını ifade eden Özkiraz, İYİ Parti'den kendisine daha önce gelen teklifi Ümit Dikbayır aracılığıyla Meral Akşener'in selamıyla yapıldığını söyledi.

"İYİ PARTİ BANA BÖYLE BİR TEKLİF YAPMIŞTI"

Özkiraz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"İYİ Parti bana böyle bir teklif yapmıştı. Hem de Ümit Dikbayır yapmıştı, Meral Akşener’in selamıyla. Ben bunu o dönem kabul etmedim hatta WhatsApp mesajıyla reddetmeyi tercih ettim ki, yarın benim anketlerimde istemedikleri sonuçlar çıkarsa ‘Kemal Özkiraz bizden para istedi’ diyemesinler diye.

PARA KARŞILIĞI ANA MUHALEFET GİBİ GÖZÜKMEK İSTEDİLER

Ümit Dikbayır beni Sakarya’da yemeğe davet ederek çok da yüksek bir miktar aylık ödeme yapılacağını söyleyerek anketlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını hatta ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi. İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi.

"ANLATMAMI KILIÇDAROĞLU İSTEMEDİ"

Ben o gün bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için izin vermedi, ben de açıklamadım.."

Özkiraz, yaşananları o dönem İYİ Parti'de olan Aytun Çıray'a anlattığını ve Çıray'ın bu duruma karşı çıkmasının ardından partiyle arasının açılmaya başladığını da dile getirdi.