Uzman isimden yine deprem uyarısı! O tarihte 7,3 büyüklüğünde felaket yaşanacak

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük deprem için sosyal medyadan uyarılar yaptı. Yıkıcı deprem tahmininde bulunan uzman isim, tarih ve bölge vererek herkese uyarılarda bulundu.

Uzman isimden yine deprem uyarısı! O tarihte 7,3 büyüklüğünde felaket yaşanacak

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde bölge bölge uyarıları yapılıyor. Deprem uzmanları tarafından gelen son dakika uyarısıyla o bölge için büyük deprem beklentisi paylaşıldı. Uzun zamandır aktiflik olmayan bölgede o yıllar arası 7,3 büyüklüğünde deprem bekleniyor. O tarihe dikkat edin...

DEPREM UZMANI BÖLGE BÖLGE UYARDI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, o bölge için deprem uyarısında bulundu. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, merakla beklenen deprem sorularını sosyal medya üzerinden cevaplayan Ahmet Ercan, o bölgeyi işaret ederek 7,3 büyüklüğünde deprem beklentisini paylaştı.

Deprem çalıştayında gelecek depremler hakkında konuşan uzman isim tüm yurttaşlara çağrıda bulundu. Kuzey Anadolu Kırığı Karlıova (Bingöl'de) bitmediğini paylaştı. Açıklamaların devamında, "Varto, Muş üzerinden Erciş, ı, Muradiye, Dorutay, Hoy’a uzanıyor(İran). Murat ırmağında 88 km sağ atım yapıyor. Erzincan’da atım 65 km. Van kanadı daha yaşlı. Kırılma 3-4,5 milyon yıl önce doğudan başlamış." ifadelerini kullandı.

7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENTİSİ

Açıklamalarına devam eden uzman isim bölge vererek büyük depremi duyurdu. Deprem beklentisini paylaşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van ilini işaret etti. Van ilinde beklediği depremin büyüklüğünün 7,3'e kadar yükselebileceğini söyleyerek, "VAN ilinde 2035 ile 2050 arasında M5,5 ile M7,3 arasında yıkıcı deprem beklenir." ifadelerini kullandı. Beklenen Van depreminin ardından vatandaşlar panik oldu.