Yarıyıl tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman başlıyor?

15 tatil ne zaman 2024? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor? Ara tatil ne zaman? İkinci dönem ne zaman bitecek? İşte sömestr tatili tarihleri....

Yarıyıl tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman başlıyor?

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, 2024 yılı sömestr tatili tarihleri merak konusu haline geldi. Veliler ve öğrenciler, "15 tatil 2024 ne zaman?" sorusunun cevabını öğrenmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvime göre, sömestr tatili için geri sayım başladı. İlk dönemin sona ermesine kısa bir süre kala, öğrenciler 15 günlük yarıyıl tatiline girecek ve ardından ikinci döneme başlayacaklar. İşte, sömestr tatili 2024 tarihleri...

15 TATİL NE ZAMAN?

2023-2024 yılı sömestr tatili takvimine göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline yani sömestr tatiline çıkacaklar. Şubat tatili ise 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

Ara tatillerle ilgili spekülasyonlar üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, "Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. Ancak ara tatillerle ilgili anket yapılıyor; bu, işlevselliğini değerlendiren rutin bir çalışmadır. Türkiye'nin farklı iklimlere sahip bir ülke olması sebebiyle, buna göre tatil tarihlerini revize etme olasılığını düşünebiliriz." ifadelerine yer verdi.

Yusuf Tekin, ikinci ara tatillerin iptal olabileceği konusunda da açıklamalarda bulundu. İkinci ara tatilin bayram haftasına denk gelmesi nedeniyle bu durumun zorlaşabileceğini belirten Tekin, "İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor." dedi.