Yavuz Ağıralioğlu, "Yeni bir merkez" diyerek parti kuruyor!

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, seçimlerin ardından siyaset arenasına yeni bir siyasi parti kurarak geri dönmeye hazırlanıyor.

Yavuz Ağıralioğlu, "Yeni bir merkez" diyerek parti kuruyor!

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yerel seçimlerin ardından yeni bir siyasi oluşumun temellerini atmaya hazırlanıyor.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ağıralioğlu, Türkiye'nin bölünmüş siyasi sisteminin son kavgasını 14-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiğine inanıyor.

Ağıralioğlu, yerel seçim sonrasında Türkiye'nin ikinci yüzyıla yeni bir siyasi dil ve sorumlulukla başlaması gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir."

2028 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin 2002 seçimlerini anımsatacağını öne süren Ağıralioğlu, seçmenin hayal kırıklığı, siyasete karşı ilgisizlik ve yeni bir arayış içinde olacağını düşündüğünü ve bu nedenle Türk Milleti'nin çeşitli kesimlerinin bir araya geleceği, ideolojik ayrımların sona ereceği bir siyasi şuur alanını inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Partinin ismini henüz belirlemediklerini ifade eden Ağıralioğlu, "Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim" bulacaklarını söyledi. Ağıralioğlu, partinin sağ ya da solda durmayacağını, Cumhur ya da Millet ittifaklarına yakın olmayacağını ve yeni bir merkez inşa edeceklerini vurguladı.

Partinin kadrosuyla ilgili soruya Ağıralioğlu, "Siyasetin şimdiye kadar yetiştirdiği bütün kıymetli ve şöhretli adamlar memleketi bugüne getirdi. Bugünden sonra yetişmiş, nitelikli, hangi işi yapıyorsa onun en iyilerinin memleket hizmetine sunulacağı liyakatli şöhretsizler teklif edeceğim" şeklinde yanıt verdi.