Yeşim Salkım kimdir? Yeşim Salkım kaç yaşında ve nereli?

Yeşim Salkım kimdir? Yeşim Salkım kaç yaşında? Yeşim Salkım nereli? Yeşim Salkım ne iş yapıyor? Yeşim Salkım evli mi? İşte Yeşim Salkım'ın kariyeri ve hayatı...

Yeşim Salkım kimdir? Yeşim Salkım kaç yaşında ve nereli?

Türkiye'nin en çok konuşulan isimleri arasında Yeşim Salkım da bulunuyor. Peki Yeşim Salkım kimdir? Yeşim Salkım kaç yaşında? Yeşim Salkım ne iş yapıyor? Yeşim Salkım nasıl ünlü oldu? Yeşim Salkım evli mi? Yeşim Salkım özel hayatı, Yeşim Salkım hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenleri açıklıyoruz.

YEŞİM SALKIM KİMDİR?

Yeşim Salkım, 12 Nisan 1968 tarihinde Ankara'da doğan Türk şarkıcı, sinema ve dizi oyuncusudur. Müzisyen Dursun Salkım'ın kızıdır. İlkokulu Ankara Kavaklıdere'de, ortaokulu ve liseyi Ankara Saint Benoît Fransız Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü'nde eğitim aldı.

Sanat kariyerine müzikle başlayan Yeşim Salkım, 1994 yılında ilk albümü "Hiç Keyfim Yok"u çıkardı. "Son Sigara", "Ben Yoldan Gönüllü Çıktım" ve "Hiç Keyfim Yok" gibi parçalarıyla dikkat çekti. 1995 yılında "Ferman" albümüyle çıkışını sürdürdü. 1996 yılında oyunculuğa adım atan sanatçı, ilk olarak "Eşkıya" adlı filmde Emel karakterini canlandırdı.

Yeşim Salkım'ın özel yaşamı da medyada geniş bir şekilde yer buldu. İlk evliliğini 1989'da Mustafa İmre ile yaptı ve bu evlilikten bir kızı oldu. Bir dönem Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan ile evliliğiyle de gündeme geldi. İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaşadı. 1997'de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurarak müzik dünyasında prodüksiyon çalışmalarına da başladı.

Yeşim Salkım'ın filmografi kapsamında "Deli Mavi," "Eşkıya," "Vizontele," ve "Ateş Dansı" gibi yapımlar bulunuyor. 2001 yılında "Şarkıcı" filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Sanatçının müzik kariyerindeki albümleri arasında "Hiç Keyfim Yok," "Ferman," "Hep Böyle Kal," ve "Sen Nasılsan Öyleyim" gibi çalışmalar yer almaktadır. Aynı zamanda tekliler, düetler ve derlemelerde de aktif bir şekilde yer aldı.

Yeşim Salkım, 2020 yılında "Arıza" adlı dizide başrol oyuncusu olarak izleyici karşısına çıktı. Ayrıca televizyon programları ve showları ile de ekranlarda yer alarak, "Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa" gibi programlara katıldı.