Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Ahmet Gün, sahte faturaları anlattı!

Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Ahmet Gün, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ifade ederek, 3 saatlik bir ifade verdi. Gün, sahte faturalar hakkında bilgi verdi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Ahmet Gün, sahte faturaları anlattı!

Polat ailesi soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Ahmet Gün, dün savcıya etkin pişmanlık hakkından faydalanmak amacıyla ifade verdi.

AHMET GÜN İTİRAFÇI OLDU

Ahmet Gün'ün 3 saat süren ifadesinde, sahte faturalarla ilgili bilgi verdiği ve Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu ve Sezgin Polat'ın örgüt içindeki rollerinden bahsettiği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına muhalefet" suçlamalarıyla Engin ve Dilan Polat çifti hakkında başlatılmıştı. Çift, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyonu ile gözaltına alınmış ve mahkemeye sevk edilen 14 kişi tutuklanmıştı.

Ahmet Gün ise Polat ailesi soruşturmasının önemli figürlerinden biri olarak hem muhasebe işlerine bakıyor hem de ailenin avukatlığını üstleniyordu. Ahmet Gün, 5 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.